Câtă cultură, atâta identitate – conferință și expoziție Adrian Oianu

Vă așteptăm miercuri, 30 ianuarie 2019, ora 17.00, la sediul Fundației Löwendal (Piața Gheorghe Cantacuzino nr. 1) pentru conferința ,,Câtă cultură, atâta identitate‘‘ cu designerul Adrian Oianu și vernisajul expoziției de costume din colecția personală a artistului.

Este posibil ca imaginea să conţină: oameni în picioare

,,Stăteam cu o mie de ii în cutii și mă gândeam cum să fac să ajungă să fie văzute și să te bucuri de ele, fără să le porți, pentru că se strică. Geaca cu o notă contemporană – imprimeul digital pe mătase naturală cu modele autentice, pe care am numit-o ia urbană, este soluția găsită pentru a face generațiile tinere de români să poarte cea mai identitară piesă din costumul tradițional românesc. Eu vreau să inovez și mi-a luat ceva timp să găsesc o cale de a face din ia tradițională o haină contemporană, de a o reinventa, ca atunci când o îmbraci să te simți ca pe scena unui teatru. 
Regina Maria a României a avut un mantou făcut special pentru ea, un cojoc din stofă cu mânecile mai largi, cu cot, pe care i l-au căptușit cu blană de urs ca să îi țină de cald, iar ca să fie identitar i-au tăiat o fotă și i-au cusut două bucăți pe mânecă și două pe piept. Eu am făcut o replică a acestui mantou. I-am pus buzunare militărești în semn de omagiu, pentru anul Centenarului și pentru că Regina Maria a fost pe front, fiind soră de caritate în spitalele militare, activitate care a dus la supranumele în popor de mama răniților”. Adrian Oianu

Intrarea este liberă.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Acest eveniment face parte din proiectul cultural ,,România 100: Scenografie. Pictură. Costum.‘‘organizat de Fundația Löwendal și finanțat de Primăria Sector 1 București prin Centrul Cultural Sector 1 în cadrul programului „Centenar pentru toți‘‘ – sesiunea 2017-2020.

Parteneri Proiect: Domeniul Manasia, Muzeul Național de Artă al Moldovei, Teatrul Național București, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița

https://www.facebook.com/romania100scenografiepicturacostum/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.