Fundația Löwendal susține arta. De 6 ani!

Fundația Löwendal susține arta. De 6 ani!

George baron Löwendal a lăsat moștenire fiicelor Lydia și Irina, pe lângă tablouri și desene, o impresionantă arhivă cuprinzând fotografii, documente și manuscrise.

Este meritul nepoatei lui, Ariadna Löwendal-Dănilă, fiica Irinei, de a fi făcut demersuri deosebite pentru cultivarea memoriei excepționalului artist, începând cu achiziționarea imobilului din centrul Bucureștiului – operă în stil neoromânesc datorată arhitectului Petre Antonescu – care adăpostește ,,Fundația Löwendal” (inaugurată în 10 mai 2010).

Dincolo de preocuparea sa cardinală – valorificarea și circumscrierea creației lui Löwendal în mișcarea artistică românească și europeană din prima jumătate a secolului XX –, Fundația Löwendal și-a propus să sprijine și să încurajeze arta contemporană. În acest scop, a inițiat un concurs destinat tinerilor scenografi (proiect unic în România); a găzduit și continuă să găzduiască și să organizeze expoziții, dezbateri, lansări de cărți și reviste, devenind, astfel, un reper inconturnabil al scenei culturale bucureștene.

http://www.lowendal.ro/fundatia-lowendal/

 

 

FUNDAȚIA LÖWENDAL

Piața Gheorghe Cantacuzino nr. 1

020025 București, sector 2

tel: (+4021) 210 33 60

fundatia@lowendal.org

www.lowendal.ro

fb/lowendalfoundation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.