„VIS a VIS” – Dan Mirică, Expozitie de fotografie in scop caritabil

Marți, 7 octombrie 2014, ora 18:30Librăria Cărturești Verona, va găzdui vernisajul expoziției de fotografie în scop caritabil „VIS a VIS”, semnată Dan Mirică. Lucrările, 50 la număr, reprezintă o selecție din călătoriile realizate de când a început pasiunea sa pentru fotografie și ne înfățișează atât locuri din din România, cât și din Paris, Florența sau Maroc, locuri și călătorii care au dus la dezvoltarea fotografică a lui Dan Mirică.

 

Expoziția va sta pe simeze în perioada 6-31 octombrie 2014. Ideea ei s-a conturat treptat, totul pornind de la o campanie caritabilă realizată în 2013 de către un hypermarket, când a fost selectată o fotografie realizată de Dan. Fotografia ne arăta o fetiță din Delta Dunării, de la Mila 23 iar banii obținuți au fost donați părinților fetiței.

În 2014 același lanț de magazine a selectat o nouă fotografie semnată de Dan Mirică, respectiv una dintre imaginile de pe afiș, care o înfățișează pe Maria Buliga, fiica cea mică a fotografei Gina Buliga. Banii obținuți cu această ocazie au adus însă și un semn de intrebare: „Ce să facă cu ei?”.

La Centrul de Plasament Cireșarii Dan Mirică donase o consolă, iar la Carturești Verona vizitase o expoziție, moment în care a trăit o bucurie de nedescris și așa a izvorât și ideea expoziției caritabile.

„Consider că acești copii, care au rar posibilitatea de a călătorii, pot face primul pas spre o altfel de lume prin câteva fotografii ce vor rămâne expuse pe pereții sălilor și a claselor.”, a spus Dan Mirică.

Prin achiziționarea unei lucrari, veți dărui și către Centrul de Plasament Cireșarii aceeași lucrare. Fotografiile nevândute vor ajunge la Centrul de Plasament Cireșarii, astfel că toate lucrările expuse la expoziție vor fi expuse și la ei permanent.

 

http://www.danmirica.ro/vis-a-vis-expozitie-de-fotografie-in-scop-caritabil/

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.