De Dragul Artei – În vizită la baronul Löwendal

Minunatul teatru-geamantan al baronului Löwendal

Asociația De dragul artei împreună cu Fundația Löwendal invită familiile cu copii între 4 și 8 ani, în lunile octombrie și noiembrie, la un spectacol fascinant de teatru muzeal care se va desfășura în superba Casă Löwendal din Piața Gheorghe Cantacuzino, nr. 1, București: Minunatul teatru-geamantan al baronului Löwendal. Copiii împreună cu părinții  și cu baronul, întruchipat de actorul Ovidiu Ușvat, vor scotoci în geamantanul scenografului pentru a descoperi obiecte de călător aducătoare de povești, marionete și chiar un întreg teatru în miniatură. Copiii ajutați de părinți vor realiza arborele genealogic al familiei lor, vor dansa pe muzică de balet, vor afla secrete din lumea teatrului, ce este decorul, scenografia și recuzita și vor pune ei înșiși în scenă piesa Petrică și lupul, cu ajutorul marionetelor.

Totul după un text de Veronica Leca, cu obiecte de recuzită realizate de artiștii din echipa De dragul artei, spre încântarea celor mici și a părinților acestora.

Programul durează aproximativ o oră și se desfăşoară după următorul orar:
• Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
• Duminica, 13 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani.

• Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminica, 20 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;

• Sâmbătă, 26 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
• Duminica, 27 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;

• Sâmbătă, 2 noiembrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminica, 3 noiembrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;

• Sâmbătă, 9 noiembrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
• Duminica, 10 noiembrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani.

 

Programările sunt obligatorii şi se fac de luni până vineri, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei de desfășurare a programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare). După confirmarea înscrierii, este necesară achitarea taxei de participare, la maxim două zile după confirmarea înscrierii pe lista de participanți, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Lowendal). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar. Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.

 

Taxă de participare:
– 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
– 80 lei/familie formată din trei membri,
– 90 lei/ familie formată din patru membri etc.

 

 

își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică.  Pentru oferta noastră completă de programe, vizitați-ne pe www.dedragulartei.ro și http://www.facebook.com/dedragulartei.

 
 Asociația De dragul artei
str. Tache Ionescu, nr. 5, ap.13, sector 1, Bucureşti
T/F: +40 21 260 01 26  M:   +40 745 495 404
office@dedragulartei.ro 
www.dedragulartei.ro
 
 
Partener principal
 
 
 
 
 
 
 
 

Fundația Löwendal susține arta!

George baron Löwendal a lăsat moştenire fiicelor Lydia şi Irina, pe lângă tablouri şi desene, o impresionantă arhivă cuprinzând fotografii, documente şi manuscrise. Este meritul nepoatei lui, Ariadna Avram, fiica Irinei, de a fi făcut demersuri deosebite pentru cultivarea memoriei excepţionalului artist, începând cu achiziţionarea imobilului din centrul Bucureştiului – operă în stil neoromânesc datorată arhitectului Petre Antonescu – care adăposteşte Fundaţia Culturală „Löwendal” (inaugurată în 10 mai 2010). Dincolo de preocuparea sa cardinală, valorificarea și circumscrierea creaţiei lui Löwendal în mişcarea artistică românească şi europeană din prima jumătate a secolului al XX-lea, Fundația Löwendal şi-a propus să sprijine și să încurajeze arta contemporană. În acest scop, a iniţiat un concurs destinat tinerilor scenografi (proiect unic în România); agăzduit expoziţii, dezbateri, lansări de cărţi şi reviste, devenind, astfel, un reper inconturnabil al scenei culturale bucureştene.

 

Fundaţia Löwendal

Piața Gh. Cantacuzino nr. 1
sector 2, București
fundatia@lowendal.org
www.lowendal.org
 
 

Parteneri

 

 
 
 
 
 
Parteneri media
 
 
 
 
 
 
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.