Street Delivery 2013 @ Fundația Lowendal

Clădirea în care își desfășoară activitatea Fundația Löwendal este monument de arhitectură emblematică a stilului neoromânesc, realizată de arhitectul Petre Antonescu în anul 1910 și face parte din planul urbanistic Lotizarea și Parcul Ioanid. Cunoscută bucureștenilor ca „zona de ambasade”, cartierul de vile care are în centru Parcul Ioanid (actualmente Parcul Ion Voicu), mărginit de străzile Polonă, Aurel Vlaicu, Dumbrava Roșie și Bulevardul Dacia, a fost conceput după modelul scuarurilor englezești și al parcurilor franțuzești precum Parcul Monceau din Paris.

În perioada Street Delivery, 14-16 iunie 2013, Fundația Löwendal este deschisă publicului pentru vizitare și cu expozițiile de scenografie și grafică ,,De la maestru la discipol: George Löwendal și Nicolae Săftoiu”, în intervalul orar 10.00 -19.00, vineri și sâmbătă. Duminică expoziția se va încheia la ora 18:00.

Sâmbătă 15 iunie, ora 17, la sediul Fundației Löwendal are loc masa rotundă cu tema: Reabilitarea și reconversia unor gospodării din satul Leheceni, județul Bihor, susținută de stud. arh. Alin Iulian Bălaj.

Satul Leheceni a fost unul dintre centrele ceramicii tradiționale din România. În momentul de față doar două persoane mai practică acest meșteșug al olăritului în Leheceni.

 

http://www.streetdelivery.ro/bucuresti/arhitectura-urbanism.html

 

 

Fundația Löwendal
P-ța Gh. Cantacuzino nr. 1
sector 2, București
tel. 021-210.33.60
fundatia@lowendal.org

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.