Vila Löwendal

lowendal1
Vila Löwendal – intrarea principală
Piața Gh. Cantacuzino nr. 1, sector 2, București

Detalii arhitecturale

Situată în Bucureşti, în imediata vecinătate a parcului Ioanid și a parcului Grădina Icoanei, Vila Löwendal găzduieşte proiectele Fundaţiei omonime, deschise în 2010. Fundaţia Löwendal îşi propune valorificarea creaţiei scenografului și pictorului George baron Löwendal, o figură marcantă a lumii artistice românești interbelice și postbelice, cât și producerea și organizarea de proiecte culturale, curatoriale, editoriale și educaționale în domeniile artelor vizuale și ale spectacolului.

Vila Löwendal este o clădire emblematică pentru stilul (neo)românesc. Creaţie a arhitectului Petre Antonescu, clădirea se distinge prin eleganţa şi rafinamentul volumelor asimetrice şi accentul vertical al foişorului de la faţada principală, iar logiile cu arce trilobate sau semicirculare amintesc de culele şi casele populare.

Construită la începutul secolului al XX-lea, clădirea păstrează şi astăzi farmecul discret şi artistocratic al acelei epoci. Decoraţia interioară preia unele elemente neoromâneşti şi le integrează armonios în compoziţii eclectice. Incăperile cu ornamente din lemn, lambriurile şi casetoanele, stucatura elaborată și modelul brâului împletit, care se regăseşte (ca un element unificator) în întreaga casă, reuşesc să dea spaţiului interior un aer distins şi prietenos totodată.

Clădire cu două niveluri, are o suprafaţă totală de 225 mp.

Parter: 1 Sală principală, 2 Saloane, 1 Bibliotecă

Etaj: 3 Săli

Detalii administrative

Parterul are două saloane anexe comunicante şi o bibliotecă. Atât Sala principală cât şi cele 2 Saloane dispun de sistem de ancorare pentru expoziții.

Spaţiul alocat Sălii principale are o capacitate de 50 de persoane (scaune dispuse în amfiteatru) şi 70 de persoane cocktail standing. Prin sistemul audio-video existent Sala principală cu cele 2 Saloane anexă poate deservi un număr de 120 persoane pe scaune sau până la 160 de persoane în variantă cocktail standing.

Dotari tehnice: sistem de sonorizare ambiental şi conferinţe, microfoane fixe şi wireless, laptopuri, dvd-playere, plasme şi  monitoare TV, sistem de traducere simultană, acces wireless la internet, posibilitatea înregistrării audio-video a conferinţelor în format digital, acces semnal audio separat pentru jurnalişti.

La etaj, cele trei săli pot avea destinaţia unui concept expoziţional variat.

Suprafaţa de expunere expozițională cuprinde, pe lângă parter și etaj, și scara principală. Sistemul expoziţional profesional este constituit din simeze şi sistem de iluminat cu spoturi.

Toate sălile se pretează pentru desfăşurarea unei game variate de evenimente (expoziţii, conferinţe, workshop-uri, concerte camerale, cursuri tematice etc.).

Curtea Vilei Löwendal, cu o suprafaţă de 650 mp, permite desfăşurarea evenimentelor de tip cocktail (buffet sau pass-around), prezentări de modă, lansări de produse, teatru în aer liber, proiecţii video, beneficiind de sistem de sonorizare şi video, iluminare în nocturnă şi posibilitatea amenajării în funcţie de conceptul evenimentului.

Opţional se poate apela la echipa de profesionişti a Fundației Löwendal pentru întregul concept şi organizare al evenimentului, incluzând decoraţiunile interioare şi exterioare, amenajare expoziţională, trupe de muzică şi teatru, selecţii video, montaj audio-video, servicii foto şi video, pază obiectiv pe durata evenimentului, transport persoane, vizită obiective în tururi ghidate pentru străini, promovare eveniment pe site-ul Fundaţiei şi pe Facebook, servicii de design şi print pentru materialele evenimentului, bază de date şi invitaţii tiparite şi online. De asemenea se pot asigura cateringul și coffee break-urile evenimentului.

Incepând din anul 2010, odata cu înfiinţarea Fundaţiei Löwendal, clădirea a găzduit proiecte culturale proprii sau realizate în parteneriat cu diverse instituții publice și private (expoziţii, conferinţe, lansări de carte, concursuri de artă etc.).

Detalii suplimentare:

Piața Gh. Cantacuzino nr. 1, sector 2, București

 tel. +4 021 210 33 60

fundatia@lowendal.org

FB/lowendalfoundation

 

lowendal5
Vila Löwendal – Holul central

 

lowendal4
Vila Löwendal – Salonul francez

 

lowendal3
Vila Löwendal – fațada disnpre strada Polonă