#bucuresci – expoziție de fotografie Alberto Groșescu@Fundația Löwendal

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) organizează luni, 31 martie 2014 de la ora 19.00, la Fundația Löwendal, conferința ,,București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități”, eveniment la care vor fi invitați scriitorul Dan C. Mihăilescu, arhitecta Hanna Derer, și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.

Evenimentul este organizat cu ocazia vernisajului expoziției #bucuresci a fotografului Alberto Groșescu, expoziție care propune publicului larg o serie de interogații cu privire la identitatea orașului, construită totdeauna pe o temelie contrastantă.

,,Bucureștiul de astăzi, surprins în expoziția #bucuresci, încearcă să ridice vizitatorului niște întrebări cheie pentru înțelegerea propriei identități vizavi de orașul în care trăiește: Cum ne raportăm astăzi la oraș? Îl iubim? Ne imaginăm că e cineva vinovat pentru modul în care arată? Credem că putem schimba ceva? Am pleca, mai degrabă, în altă parte? Care este relația dintre o impersonală clădire de sticlă și luminoasa viitoare ruină de lângă ea? Cum de-a rămas Bucureștiul cu răni deschise în prim centru?”, afirmă organizatorii expoziţiei.

Expoziția lui Alberto Groșescu va deveni suportul dezbaterii și va căuta să ofere un sens întrebării: care este adevărata identitate a orașului București. Înțelegând identitatea spațiului în care trăim și influența acestui spațiu asupra noastră, vom înțelege și care ar putea să fie viitorul orașului București.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.

Expoziția va fi deschisă până pe 10 aprilie, la Fundația Löwendal (P-ța Gh. Cantacuzino, nr. 1).

 

http://herald.ro/cultura/expozitii/bucuresti-evolutie-si-identitate/

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.